Це не зовсім схоже на гру, але додасть в вашу групу позитиву і згуртованості.

Перед самим походом слід на листочках паперу написати імена всіх що у поході. Потім кожна людина по черзі тягне папірець з ім’ям. Людина, ім’я якого він побачить на листку і стане його таємним другом. Якщо вийде так, що будь-хто витягне своє ім’я, процедуру потрібно буде повторити.

Отже, у кожного учасника походу буде людина, про яку йому потрібно буде піклуватися. Проте кожен буде знати, що у нього буде такий же таємний друг, який буде проявляти турботу по відношенні до нього. Ця турбота може проявлятися незначною допомогою своєму таємному другу.

Можна робити приємні дрібниці. (Наприклад, підкласти в рюкзак цукерку), впринципі все залежить від вашої фантазії, все, що душі завгодно, то і творіть, головне це зробити людині приємно. Умова гри в тому, що все має здійснюватися в суворій таємниці, щоб ні ваш таємний друг, ні вся група з якою ви вирушили в похід, ні про що не здогадалися.

В кінці вашої подорожі кожен повинен висловити свої припущення про те, хто міг би бути його таємним другом, ну а після секрети розкриваються.

Є невелика варіація гри. Таємних друзів можна замінити на таємних ворогів. Однак у такому випадку потрібно заздалегідь визначити межі дозволених неприємностей. Інакше ця гра може тільки зіпсувати як настрій, так і відносини учасників походу.