В сучасному розумінні туризм вже давно перестав бути звичайною мандрівкою в різноманітні місця з основною метою – відпочинок. На даний час туризм відіграє в житті суспільства важливу роль та сприяє збільшенню як тривалості, так і покращенню якості життя. З кожним роком потік туристів збільшується, також розробляються нові туристичні продукти, реставруються та будуються туристичні об’єкти.

Серед різноманітних туристичних складових важливе місце займає готельний бізнес. Взагалі варто зауважити, що туризм і готельний бізнес взаємопов’язані, вони не можуть існувати один без одного. Адже статистика говорить, що 95 відсотків всіх туристів в якості місця ночівлі обирають готелі. Така тенденція існує практично в кожній країні.

Сама туристична індустрія являє собою сукупність установ, підприємств, та організацій невиробничої сфери та матеріального виробництва. Саме вони забезпечують обмін, розприділення, виробництво та споживання різного роду туристичних продуктів. В саму туристичну індустрію входить багато різноманітних компонентів, всі вони в комплексі забезпечують ефективне функціонування галузі.

Готелі в цьому комплексі займають наріжне місце. Взагалі туризм і готельний бізнес є дуже важливими, адже на готельне господарство покладена важлива місія – забезпечувати функціонування туризму як такого. Адже кожен турист, який приїжджає на якийсь період в інше місто, країну, регіон,  повинен десь зупинитись. Він повинен знати, що у нього є місце де він відпочине, залишить речі і т.д. Більше того, досить часто певні різновиди туризму просто неможливі без готельної інфраструктури. Наприклад, різноманітні конференції зазвичай проводять в стінах якогось готелю, де орендується конференц-зал, а більшість учасників захожу проживають в цьому готелі.

Або інший варіант – багатьом знайомий відпочинок в південних країнах (Туреччина, Єгипет). За статистикою 97% туристів, які відвідують ці країни, проживають в готелях, на базі яких створено всі умови для комфортабельного відпочинку: проживання, харчування, розважальна програма.

Готельна індустрія являється різновидом економічної діяльності, вона включає в себе надання різноманітних послуг, а також організовує короткотривале проживання в мотелях, кемпінгах, готелях і т.д.

В результаті цього виходить, що туризм і готельний бізнес дуже тісно взаємодіють, це такий собі сембіоз. Без будь-якого з цих варіантів неможливе нормальне функціонування туристичної діяльності.

Враховуючи той факт, що туризм це міжнародне поняття, для вирівнювання якості надання послуг по всьому світу було розроблено певні норми, стандарти. З їх допомогою визначається якість тог очи іншого готелю. Завдяки цьому турист з будь-якої країни має можливість заздалегідь знати на який рівень сервісу він може розраховувати. Мова йде про так звані зірки готелів, чи більше зірок, ти вища якість обслуговування, а також сервіс.

З кожним роком туризм і готельний бізнес все тісніше та тісніше починають взаємодіяти між собою. Адже з року в рік відносини між ними стають сильнішими. Від такої взаємодії виграють всі сторони. По перше, з розвитком туризму та розвитком готельної індустрії покращуються стандарти та норми якості. По друге, від цього росту виграють самі туристи, які мають можливість обирати серед різноманітних варіантів. Кожен може бути впевненим, що поселившись в чотирьохзірковому готелі він отримає певний набір сервісу та послуг.

В нашій країні туризм і готельний бізнес тільки розвиваються, але враховучи умови, час, місце розташування країни, можна прогнозувати стрімкий ріст.