Останнім часом алкогольна ніша стрімко розвивається, причому на ринку з’являється велика кількість напоїв, які раніше були просто відсутніми. Яскравим прикладом цьому є бітер. Це слово походить з німецької мови і в буквальному перекладі «bitter» можна перекласти як «гіркий».

На сьогоднішній день цей напій складається з цілої групи представників бітерів. Сюди входить велика кількість лікерів, вермутів, а також деякі представники гірких настоянок. Вибір настільки великий, що тут можуть знайти собі потрібний варіант навіть ті, хто дуже вибагливий до смаку та аромату напою.

За час існування бітерів було розроблено цілий алгоритм їх приготування. В більшості випадків в їх основі лежать екстракти різних прянощів, листків лікарських рослин, коренів та екстрактів трав. Для цього виробники проводять настоювання, після чого ці настої використовують як основу для створення алкогольного напою.

Велика кількість бітерів в своєму складі має такі компоненти як аніс, імбир та полин. Деякі з рослин дають певну гіркоту напою, а ще ця гірчинка є певною візитівкою даного різновиду алкоголю.

Сьогодні мова піде про бітер, українського виробника «КРАФТОВНЯ» під назвою «Grasses whisper». Мова йде про крафтовий напій, що складається з трьох десятків компонентів, серед яких коріння, спеції та трави. Варто відмітити колір даного бітера, який є повністю коньячним. В смаку можна відчути звіробій, мелісу, полин, терпкість кореня калгану та дубової кори. Всі рослини збирались тільки в тих регіонах України, які можна назвати екологічно чистими, до роботи долучались виключно професійні травники.

Якщо ми говоримо про «Grasses whisper», то його краще за все вживати в доволі охолодженому вигляді. Причому можна як в чистому вигляді, так і в складі коктейлю. Міцності даного бітера дає зерновий дистилят, який пройшов подвійний перегін.