Це невеличка підбірка з унікальних, захоплюючих та вражаючих місць в Карпатах, які можна відвідати самостійно.

В Карпатах є дуже багато крутих локацій, які можна б було сюди додати. Але сьогодні ми розповімо про ті місця, які ми самі відвідали. І можемо тепер порадити для мандрівки. 

Гори, мабуть, нікого не залишають байдужими. Від побаченої краси, залишаються лише позитивні емоції. І хоча, інколи, важко вдається видертися на вершину, але коли ти вже там, тіло наповнюється новими силами та енергією. А в душі відчувається спокій та рівновага.

Звичайно, відео та фото, не можуть передати вам цих відчуттів. Тому, раджу все ж таки самим відвідати, одне з перелічених місць. Ну, а або будь яке інше.

Більш детально про кожне, можна знайти за посиланням до нього. Самі маршрути є не складні, в деякі ми ходили з дитиною.

Куди піти в Карпатах 

1. Гора Хом’як

Гора, яка розташована неподалік від Буковеля. Це маршрут одного дня. Він є дуже різноманітним і цікавим. По дорозі побачите  красиві ліси, струмочки та величезні каміння, по яких доведеться добиратися до самої вершини. А зійшовши на гору, ви зрозумієте, що ваші старання були не даремні.

2. Полонина Маковиця

Вважається однією з найвищих вершин  Яремче. Це також маршрут одного дня. Але унікальним, він є через те, що по дорозі до полонини, ви побачите ще скелі Довбуша. Також, можна ще дійти до “найстарішого дерева”, яке там росте. Через буковий ліс, ви дійдете до полонини з вівцями. А там маєте можливість поїсти смачних гуцульських страва.  

3. Писаний камінь

Це місце сили наших предків. В давнину, вони там проводили ритуали. Про це свідчать колодязями в камені. Всю його красу, ми показали  з висоти пташиного польоту. Величезна каменюка, вас точно здивує. Ну і відвідати його можна також за один день. 

4. Карстовий міст

Це поки маловідоме, можна сказати секретне місце. Але воно нас настільки вразило, що ми не могли не поділитися з вами. Це велика кам’яна скеля, у формі моста з діркою посередині. Місце на стільки давнє, що утворилося ще в часи Юрського періоду. 

5. Мармароси

Ну, а це місце нікого не залишить байдужим. Воно наше найулюбленіше. Ми з ним познайомилися і закохалися назавжди, під час довгого п’ятиденного походу Мармароси -Чорногора. Ту красу, що ми побачили, бажаємо побачити кожному. Неймовірні гори, вкриті рододендроном. Ці квіти ще називають “червона рута”. Але їх можна побачити в певний період року.

Ну і найголовніше, що хотіли донести. Будь ласка, не СМІТІТЬ. Ні в горах, ні на вулиці, ніде. 

Дбайте про природу та її красу. Нам ще тут жити і майбутньому поколінню. 

Бо дивно з тих людей, які розглядають нашу Землю, як смітник.

Гарних та незабутніх вам подорожей