Збірна України вперше в своїй історії зіграє у плей-офф чемпіонату Європи. Долю нашої команди заочно вирішили представники групи Е: іспанці розбили словаків (5:0), а шведи здолали поляків (3:2). Ці результати залишили підопічних Андрія Шевченка на Євро, в 1/8 фіналу суперником виступить як раз збірна Швеції. 

Перед заключним туром у групі Е шведи лідирували з чотирма очками. У словаків було три, у іспанців – два, а поляки з одним очком зберігали шанси на вихід в плей-офф тільки в разі перемоги над шведами. Але скандинави нічого дарувати не збиралися, і грати на нічию теж не стали, проявивши футбольну порядність і характер.

Хтось назве майбутнього суперника українців у плей-офф подарунком долі, але Швеція в усі часи була міцною командою. Звичайно, спогади про Євро-2012 гріють душу, коли Андрій Шевченко дублем приніс Україні історичну перемогу на турнірі (2:1). Зараз часи змінилися. Шведи стримали іспанців, скачавши нульову нічию з командою Луїса Енріке в Севільї. 

Портал bookmaker-ratings.kz інформує, що в сітці чемпіонату Європи гра шведів і українців буде завершальною на стадії 1/8 фіналу – відбудеться 29 червня на стадіоні «Хемпден Парк» у Глазго. Переможець цього матчу зіграє з переможцем пари Англія – ​​Німеччина.

Цікаво, що українська збірна свій матч з австрійцями зіграла ще 21 червня, тому отримала цілих вісім днів на підготовку. Тоді як шведи – на два дні менше.