Напевно молодим та досвідченим туристам не варто говорити на скільки зручним є гамак. Особливо це стосується моделі GT, яка розроблялась спеціально для туристів та має москітну сітку на блискавці, яка захищає від комах. Особливо заслуговує на увагу питання утеплення цього гамака. Для цього придумана спеціальна конструкція, яка складається з двох шарів.

Між цими шарами можна встановлювати надувастік або карімат, також багато хто надає перевагу пінці для утеплення. А для забезпечення ідеального натягу, використовується конькова мотузка, тому сон буде зручним та чудовим.

Технічні особливості моделі

Для швидкого складання гамака застосовується снейкскін чохол – він швидко спаковує гамак навіть у вітряну погоду. Ще один важливий момент застосування – звільнення житлового простору під тентом. А регулювання гамака та його встановлення полегшено завдяки спеціальним s-подібним гачкам. Для виготовлення цих гачків використовується сталь товщиною 5 міліметрів. Також при бажанні ви можете замінити ці гачки на карабіни достатньої міцності.

Про москітну сітку вже йшла мова, вона надійно захистить туриста від приставучих комарів, мошкари, а коли на вулиці буде прохолодно, вона допоможе додати кілька градусів. Незамінною антимоскітна сітка є під час сильних поривів вітру, вона робить відпочинок в гамаку більш комфортним. Також варто звернути увагу на розташовану всередині сітчату підвісну кишеню.

Слід обов’язково сказати про те, що даний гамак виготовляє український виробник – компанія Seven Gear.

Якщо говорити тезисно про основні переваги даного виробу, то тут слід зупинити свій погляд на наступних факторах:

  • гамак є ідеальним рішенням для використання з почно-тентом GT;
  • існує два варіанти моделі гамака – полегшена версія UL має лише 520 грам ваги, та старша модель GT – 670 грам;
  • двошарова конструкція;
  • москітна сітка на блискавці;
  • велике спальне місце 1,5х3 метри;
  • розроблявся цей гамак для подорожей та туристичних походів, саме тому він такий легкий, компактний та функціональний.

Використання гамака

Для встановлення гамака необхідно знайти два дерева, відстань між якими складає 5-6 кроків. Також, якщо в розпорядженні є три дерева, тоді є можливість розвісити два-три гамаки. А от кемпінг з 4 чи навіть 5 гамаків можна влаштувати при наявності всього чотирьох дерев. Таке розташування дуже підходить для дружньої компанії, адже так можна поспілкуватись, лежачи в зручній “колисці”.

Звісно, не кожен знає як встановлювати гамак, особливо це стосується туристів-новачків. Саме для таких розроблена спеціальна інструкція, маючи яку не буде проблем з встановленням. Інструкція поставляється в комплекті з гамаком. Також завжди можна побачити її на сторінці галереї та на сайті компанії.

Варто наголосити – гамак є дуже зручною річчю, завдяки якій можна ночувати практично в будь-яких місцях. Завдяки такому підвісному “ліжку” не буде відчуватись холод землі, також не буде проблем з сирою землею. Ну а хто хоч раз ночував на відкритій землі, той знає на скільки можуть бути набридливими різноманітні комахи. Якщо говорити про сітку, то вона оснащена фірмовою блискавкою YKK на два бігунка.

Підвіс для гамака зроблений з паракорду №5 та загальна довжина кожної мотузки складає 3 метри.

Кожен турист знає, що під час походу найнеприємнішим є дощ та сира погода. Захиститись від цього можна за допомогою пончо-тентів чи просто тентів. Яскравим прикладом можна назвати тент sevengear, який допоможе надійно захистити від негоди. В поєднанні з гамаком можна будь-яку туристичну подорож зробити легкою та цікавою.

Де замовити?