На сьогоднішній день точно невідомо де вперше з’явився гамак, але не дивлячись на це можна впевнено сказати – це чудова річ, яка незамінна на відпочинку, на природі та в туристичних подорожах. Завдяки цій натягнутій між двох опор тканині можна порадувати себе, своїх друзів чи близьких приємними емоціями. Варто тільки уявити, наскільки приємно лягти на гамак та насолоджуватись невагомістю, споглядаючи блакитне небо та білосніжні хмари.

Якщо говорити про туристичні гамаки, то це окрема категорія виробів, яка повинна відповідати чітким критеріям, а саме:

  • були практичними;
  • з мінімальною вагою;
  • високий показник зносостійкості;
  • компактність.

Всіма цими характеристиками володіють гамаки від українського бренду Levitate.

Колекція AIR та CHILL

Якщо ми говоримо про колекцію AIR, то тут мова йде про гамаки, для виготовлення яких використовується міцний парашутний нейлон. Як результат, потенційний покупець отримує виріб, який дуже приємний для тіла, сам матеріал дихає, а гамак має малу вагу. Ще однією перевагою цієї колекції є помірна динаміка, яку демонструє тканина. Завдяки цьому показнику лежати на гамаку дуже комфортно, адже він анатомічно підлаштовується під тіло людини, через що відпочинок стає просто незабутнім.

При розробці даної колекції дизайнери зупинились на оптимальних розмірах виробу. Габарити такого гамака складають 3х1,4 мети, плюс в комплекті йдуть міцні стропи в кількості двох штук, довжина яких складає по 4 метри.

Ще одним унікальним виробом є гамаки моделей Chill, для виробництва яких використовується вторсировина (перероблені пластикові пляшки). Особливістю цієї тканини є неймовірна довговічність та міцність. Також варто зауважити таку корисну характеристику як можливість пропускати повітря, тому на такому гамаку приємно знаходитись навіть в спекотний день.

В комплекті виробу йде не тільки тканина, але й стропи – вони також особливі. Мова йде про певну технологію плетіння, завдяки чому мотузкам не страшні великі навантаження та тертя. А ще використання таких строп не наносить шкоди корі дерев.

Гамак моделі ULTRALIGHT

Особливістю цієї моделі є використання виробником сучасних матеріалів, завдяки чому гамак вийшов технологічним та ультралегким. Не дивлячись на легкість, користуватись продуктом можуть люди, вага яких не перевищує 130 кілограмів. Таким чином, практично будь-який турист без особливих проблем може брати з собою цей гамак в похід.

Якщо говорити про комфортність використання цього гамака, тоді варто звернути увагу на вагу самого виробу – вона складає всього 285 грам.