Що потрібно знати про цей матч коротко? Він мав кілька ключових епізодів, а в цілому був протистоянням абсолютно рівних суперників. Шведів та українців об’єднали не тільки кольори, але і рівень гри, яку демонстрували в цьому матчі. 

Цей матч показав ще й те, наскільки важлива форма окремих лідерів команди. Причому важлива не в моменті, а цінний сам процес лідерства, його втілення в результат, його перетікання. І найчастіше лідером стає не той, на кого ставили спочатку. В України і Швеції турніри пройшли під знаками окремих виконавців. Шведов тягнув Форсберг, який забив чотири м’ячі на цьому Євро, а в даному матчі був головною загострює фігурою на полі в складі обох команд. За результативністю він поступився тільки Роналду, у якого п’ять м’ячів.

В України ще на груповому етапі на контрасті з непоказними Малиновським і Зінченко, від яких чекали феєрії, продемонстрували блискучу гру Яремчук і Ярмоленко. У плей-офф обстановка стала складніше, але Ярмоленко вибився в лідери. Як мінімум за статистикою: в чотирьох матчах у нього два голи і дві гольові передачі, йдеться на порталі “ВсеПроСпорт”. І якщо Яремчук в цій грі розчинився, то Зінченко тільки розгойдався, забивши красивий гол і зробивши гольову передачу на переможний м’яч. 

Балувати великою кількістю гострих ударів і небезпечних моментів команди явно не збиралися. При цьому більшу частину матчу за ударами вела Швеція, яка відстала лише в додатковий час, коли опинилася в меншості. В цілому-то гра була рівною. 
Отже за підсумками цієї гри, збірна України зіграє зі збірною Англії в 1/4 фіналу Євро-2020. Матч відбудеться 3 липня в Римі і розпочнеться о 22:00.