У Франції заміський будинок прийнято називати шато, правда в цьому випадку він повинен бути оточеним виноградниками. Саме це поняття лежить в основі бренду Chateau Chizay, яке розташоване поряд зі старовинним містечком Берегово. Це підприємство створю дуже хороше вино Чизай Черсегі, яке за короткий проміжок часу вже знайшло велику кількість своїх прихильників.

І тут немає чому дивуватись, адже вже доволі тривалий період саме Закарпаття є історичним виноградним краєм. Виноградарство в цьому регіоні стало популярним завдяки наявності достатньої кількості води, сонця та схилам вулканічних Карпат. Як результат, з давніх часів тут вирощували лозу, а з плодів робили чудові вина. Якість продукції була настільки високою, що її постачали середньовічним вельможам та королям, а сьогодні багатьом президентам відправляють свою продукцію закарпатські винороби.

Особливості вина Чизай Черсегі

Вино Чизай Черсегі повністю вписується в культуру виготовлення вина на Закарпатті, адже в цьому напої поєдналось дуже багато: австрійська, італійська, угорська та українська традиції виноробства. Як результат, завдяки цьому досвіду вийшов такий колоритний та цікавий продукт, яким мають змогу користуватись українські покупці, та покупці з різних країна світу.

Якщо говорити в цілому про закарпатське виноробство, то тут на всі 100% використовують свій особистий виноград, який виріс в цьому чудовому краї. Відносно Шато Чизай, то даний виробник має у власному розпорядженні 272 гектари землі, де за спеціальними технологіями вирощується виноград. Перш ніж розпочинати бізнес по виробництву вина, спеціалісти бренду проходили навчання в Європі, вдосконалюючи свої особисті навички. Таким чином місцеві традиції виготовлення вина збагачувались новими знаннями та технологіями.

Безпосередньо для створення продукту під назвою Чизай Черсегі використовується спеціальний сорт винограду під назвою Черсегі Фюсереш. Це угорська назва і вона перекладається як Черсегі пряний. На території України цей виноград росте тільки в одному місці – на виноградниках бренду Шато Чизай. Завдяки саме цьому сорту у вина дуже цікавий та приємний букет, його неможливо сплутати з іншими марками та видами напою.

Свою історію виноробний комплекс Шато Чизай бере з кінця ХХ століття, а якщо говорити більш точно, то з 1995 року. Саме тоді на Закарпатті, поряд з містом Берегово, на території урочища Чизай було створено цю компанію. Щоб пропонувати своїм клієнтам найкращі вина, до справи підійшли зі всією серйозністю. Все виробництво було створено практично з нуля, але з врахуванням тривалої історії виноробства в регіоні. В основі діяльності виробництва лежать наступні принципи:

  • любов до своєї справи;
  • повага до оточуваного середовища;
  • чесність та працелюбність.

Основні переваги вина Чизай Черсегі та його досягнення

З першого ковтка вина відразу стає зрозумілим, що воно має доволі насичений букет, в складі якого літні фрукти та аромат польових квітів. Те саме можна сказати про смак – він фруктово-пряний, виграє різноманітними барвами та кольорами. Особливого шарму додає витончена гірчинка, а завдяки кислинці створюється відчуття свіжості. В післясмаку присутні тони абрикосу, він особливо відчувається в перші хвилини після споживання напою.

Ніхто не буде сперечатись з тим, що це дуже достойне вино, яке вартує своїх грошей і може задовільнити навіть прискіпливого та вибагливого поціновувача вина.

Смак вина не пройшов непоміченим повз увагу експертів. Як результат в цьому році на виставці London Wine Competition 2021 воно здобуло срібну медаль.