Уперше український бренд Turbat отримав ISPO Award – головну нагороду в індустрії туристичного спорядження, яку можна порівняти з «Оскаром» у кінематографі. Визнання вони здобули за інноваційний спальник Turbat Ultar, який розробив Макс Перегінка – програміст, ґік туристичного спорядження, мандрівник, а тепер і воїн ЗСУ.

За ISPO Award змагаються найбільші виробники світу. Проте цьогоріч саме український спальник вразив цікавими конструктивними рішеннями, влучним балансом ваги, теплоізоляції та зручності. Він важить усього 680 грамів, а спати в ньому комфортно в діапазоні від -2 до +3 градусів. У спальнику можна висунути ноги в нижній частині, ходити табором і мати додаткове тепло, перебуваючи на природі.

«Ще у 2019 році Макс зустрівся з креативним директором Turbat Маріаном Стрільцівим у Львові в індійській кафешці та сказав, що програмувати – це прикольно, але він хоче проєктувати спорядження. На місці вони обговорили концепт і зробили замальовки Ultar: це мало бути щось трисезонне, дуже легке та водночас комфортне. Та й узялися за роботу. Усього було п’ять взірців спальника, у Turbat тестували різні матеріали й утеплювачі, випробовували їх у похідних умовах у Карпатах, на Кавказі й Алясці», – згадують у Turbat.

Спальник запустили в продаж у лютому, за кілька днів до повномасштабного вторгнення, і одразу розпродали через нагальну потребу. Тож, попри мандрівне призначення, багато мішків Ultar зараз зігрівають і військових, і цивільних. На матеріали для нових спальників уже очікують із Японії. Шитимуть їх в Україні, використовуючи як утеплювач український білий гусячий пух найвищої якості.