Перш ніж говорити про вино бренду «Stakhovsky Wines» від легендарного українського тенісиста Сергія Стаховського, необхідно розказати про його історію.

Розпочати виноробство наш земляк вирішив у 2015-му році після того як побував у Франції. Саме у той час знаменитий спортсмен узяв в оренду 20 га землі на Закарпатті. І вже через два роки команда Стаховського зібрала свій перший урожай.

Варто зазначити, що бренд під назвою «Stakhovsky Wines» являється саме українським виробником і розташований в регіоні – Закарпаття, Берегівський район, село Мужієво.

А тепер детальніше розповімо про деякі сорти лінійки вина «Ace&W by Stakhovsky».

Cabernet Sauvignon ACE 2019

Вино має 18 місяців витримки у французькому дубі. Виготовлено з одного із найпопулярніших сортів винограду. Воно впевнено конкурує з французькими побратимами, завдяки тонкому аромату та багатогранним смаковим властивостям. В ароматі відчувається чорна смородина, стигла вишня із земляними відтінками, спеціями, округлені дубом. Вино стане відмінною гастрономічною парою з шашликом зі свинини, овочами-гриль, лазаньєю.

Merlot ACE 2019

Це вино, яке має 16 місяців витримки у французькому дубі. У смаку відчувається оригінальний аромат вишні, лісових ягід та ванілі. Вино чудово смакує з BBQ, темним шоколадом, а також із витриманими сирами.

Orange Traminer OW 2021

Це сухе сортове біле вино. Нефільтроване. При виготовленні вина використовують виноград сорту Трамінер рожевий. Природна ферментація на м’яззі триває протягом 12 діб. Витримка на осаді у пляшці мінімум 6 місяців. Під час дегустації відчувається яскравий аромат болгарської троянди, білих квітів, фруктового мармеладу. Вино добре поєднується зі стравами з молодого м`яса та ніжної птиці.

Chardonnay W 2020

Вино сухе сортове біле. Глибокий, багатогранний аромат білих квітів, зеленого яблука, айви та цитрусових здатний задовольнити навіть найвибагливішого дегустатора. Чудово поєднується з мякими сирами, рибою, морепродуктами, стравами з грибів та білого мяса.

Saperavi ACE 2019

Вино Сапераві, яке має 11 місяців витримки у французькому дубі, користується неабиякою популярністю серед українців і не тільки. Адже у його ароматі присутні нотки перцю, прянощів і шоколаду. Даний сорт вина має чудове гастрономічне поєднання з ребрами, качкою, напіввитриманими сирами з коров`ячого молока та маслинами. Дану позицію можна придбати в одному з найпопулярніших магазинів Музею вина в Бордо La Cite du Vin.

Згодом будуть представлені наступні новинки: Трамінер W 2021, Шардоне резерв 2020 (витриманий), Рислінг Оранж 2021, а також Мерло резерв 2018 і Мерло резерв 2019.

Якщо ви ще досі не куштували вина від Стаховського – зараз є чудова нагода й вигідна пропозиція. Кожна шоста пляшка SW у подарок, ще й з автографом легенди Сергія Стаховського ??

Все буде Україна!